Zakaj klimatske naprave potrebujejo čiste filtre

V današnjem prispevku bomo preučili, zakaj je čisti zračni filter tako pomemben za vašo klimatsko napravo in njeno delovanje ter kako lahko umazan filter resnično deluje na vaš sistem in vaše udobje. Konec koncev lahko zelo umazan filter povzroči potrebo po popravilu in zmanjšanju učinkovitosti vaše naprave.

Zakaj redna menjava filtra?


Namen zračnega filtra v vaši klimatski napravi je preprečiti, da bi se nečistoče nakopičile na občutljivih sestavnih delih znotraj same klimatske naprave. Na primer, ne želite, da se v tuljavo uparjalnika v klima napravi nabira prah in ostala umazanija. Če se filter v vašem sistemu preveč zamaši, se prekine dotok, tako zrak, ki vstopi v sistem, obide filter. Umazanija potuje čez vse sestavne dele klimatske naprave. Ko se zgodi takšen scenarij se poslabša učinkovitost klimatske naprave, v najslabšem primeru pa naprava potrebuje servis.


Zračni filter morate zamenjati vsaj 2x letno. Seveda obstaja veliko različnih dejavnikov, ki bodo vplivali na to, kako pogosto morate dejansko menjati filter, vključno s splošno čistočo v vašem domu in prisotnostjo hišnih ljubljenčkov.


Potrebujte servis oz. pregled klimatske naprave?


Pokličite nas na 030 336 813 ali pa nam pišite na info@kamklima.si.