MELCloud – brezžično upravljanje klima naprav

MELCloud je nova generacija brezžičnega upravljanja za klimatske naprave Mitsubishi Electric in ogrevalne sisteme Ecodan. Komunikacija poteka preko tako imenovanega »oblaka«. MELCloud omogoča uporabnikom predvsem enostaven nadzor nad napravami Mitsubishi Electric, ko želijo z njim upravljati kar iz domačega naslanjača ali ko so z doma.


Z novo tehnologijo je dostopanje in nadzor nad vašimi Mitsubishi Electric napravami enostavnejše, naprave pa lahko nadzirate in upravljate z večino osebnih ali tabličnih računalnikov in pametnih telefonov.


MELCloud omogoča upravljanje v živo in nastavitev tedenskega časovnik ter tako nudi popolno fleksibilnost uporabe vaših Mitsubishi Electric klimatskih naprav ali Ecodan ogrevalnih sistemov z ene same naprave oziroma lokacije. Za povezavo vsake notranje klimatske naprave ali Ecodan na MELCloudpotrebujete Mitsubishi Electric brezžični uporabniški vmesnik:

  • MAC-557IF-E za povezavo klimatske naprave
  • PAC-WF010-E za povezavo toplotne črpalke Ecodan



Priporočamo, da brezžični vmesnik nastavijo strokovnjaki z vašim lokalnim WI-FI omrežjem.


S pomočjo aplikacije MELCloud je mogoče posredovanje opozoril – opomnikov in napak iz oddaljenih sistemov kot tudi iz lokalnih. Aplikacija MELCloud vam prav tako omogoča hiter dostop do aktualnih lokalnih informacij kot so vremenske napovedi in kontaktne informacije za pomoč uporabnikom.


Kako deluje MELCloud?


MELCloud deluje z aplikacijami, ki jih podpirajo najnovejše operacijske sisteme Apple iOS, Android in Windows 8. Aplikacije se bodo stalno posodabljale, za podporo najnovejšim mobilnim napravam vodilnih proizvajalcev. Aplikacije so brezplačne in prenosljive iz različnih spletnih mest (Google Play, App store idr.).


Storitev je na voljo po vsej Evropi, tudi v slovenskem jeziku. Povežite se na http://melcloud.com.


Pred nakupom priporočamo, da preverite ustreznost Mitsubishi Electric brezžičnega vmesnika, z vašim izbranim izvajalcem.